zaterdag 28 januari 2012

Het verbreinen, deel 2

Het boek is uit.......meneer Jolles wat nu? Met honger naar meer heb ik het boek van prof. Jelle Jolles uit gelezen. In mijn BLOG van 9 januari schrijf ik al over het boek en ik ben nog steeds zo enthousiast als die dag, echter........hoe nu verder? Jolles eindigt het boek dat een brug moet worden geslagen en de dialoog moet worden gevoerd tussen onderwijs en hersen- en cognitiewetenschap.

Die dialoog die voer ik in de onderwijssetting waar ik werkzaam ben. Het helpt enorm dat mijn collega Judith colleges volgt bij hoogleraar Robert-Jan Simons, in het kader van de opleiding teamleider (een interne opleiding van de Amarantis Onderwijsgroep). Want dit is haar tweet na het eerste college:

Nieuwsgierigheid, trending toppic van het boek (zie BLOG 9-01), blijkbaar ook de lesspreuk van hoogleraar R-J Simons.
(Waar ik trouwens nu nieuwsgierig naar ben ....hoe krijg ik het originele tweet als bijlage in het BLOG ipv dat ik een foto maak van de tweet vanaf het beeldscherm!?)

Goed ter zake, die dialoog voeren op mesoniveau daar ben ik mee bezig maar wat vindt plaats op macroniveau? Ik ben benieuwd hoe dit bij  het ministerie van OCW plaats vindt. Ik heb gelezen op talentenkracht.nl dat OCW heeft ge├»nvesteerd in hun Talentenkracht-programma, maar als ik het goed begrijp is die investering nu klaar. Wat zijn de uitkomsten? En wat zegt minister Bijsterveldt hierover.
Ik geef hier het antwoord op de vraag die ik mij stel bij aanvang van dit BLOG. Daar op dat macroniveau ligt een 'uitdaging' of beter gezegd een curiosity voor mij.
Nu even niet, ik ga mij nu voorbereiden op het bezoek van Manon Ruijters as vrijdag op de Masterdag, Ruijters de auteur van Liefde voor Leren (2006) en in Bloei Trekken (2011). Ik ga zeker een vraag stellen over imaginair leren, 1 van de 4 vormen van leren die zij beschrijft (2011).....mateloos interessant!

1 opmerking:

  1. Nog een tip: een tweet plaatsen kun je doen door een printscreen te maken, deze in ppt te plakken en bij te snijden de slide vervolgens op te slaan als jpg.

    En verder: wellicht al gezien, maar ik heb bij Suus op KF in de view leerpsycholgie wat meer info voor Simons en nieuwsgierigheid geplaatst, incl. ppt presentatie. Misschien heb je er iets aan!
    Groetjes, Joan

    BeantwoordenVerwijderen