woensdag 25 januari 2012

Studiecoach op bezoek

Op dinsdag 24 januari is Joan, mijn studiecoach van de Master Leren en Innoveren, op bezoek geweest op de School voor Gezondheidszorg (ROCASA) in Utrecht. Zo digitaal als ik bezig ben het afgelopen jaar zo dom ben ik dat ik van dit bezoek geen foto's heb gemaakt. Daarom even in het archief gedoken voor een mooi plaatje van ons Dudok gebouw op de Laan van Puntenburg 2 in Utrecht.
1976
Joan heeft kennisgemaakt met mijn opdrachtgever, mijn collega's en met de werkplek zelf. Daarna hebben we uitgebreid gesproken over het geplande criterium gericht gesprek (5 maart) naar aanleiding van het onderzoek-innovatie-portfolio (inleveren 17 feb). Wat kan en moet er allemaal in dat portfolio, wat is nu bewijs en wat niet en hoe past het mini-onderzoek in dit verhaal? Vragen die ik heb kunnen stellen. 1 ding is duidelijk ik heb zelf de regie over de inhoud, dus zal het portfolio gevuld worden met dat wat ik belangrijk vind en wat mijn niveau van aankomend master op het gebied van leren en innoveren vaststelt. We hebben gesproken over welke invloed de master heeft in mijn werk en privĂ©. De kracht en de niet-kracht van KF, daarbij uitkomend op het verschil tussen weten en kennen. Iedereen kent wel wat maar niet iedereen weet dit te onderbouwen met feiten.
En afsluitend ook een datum vastgelegd voor een gesprek waarin het onderzoek-innovatie-voorstel centraal staat (5 maart na het CGG). Joan gaf de tip specifiek bewijs te zoeken dat het gebruik van sociale media ook een onderwijsvernieuwing is.
Binnenplein 1983
Tenslotte merkte Joan op dat het duidelijk is dat het team waarin ik werkzaam ben een team in beweging is, zo vertelde ik dat mijn collega Judith, die een interne opleiding volgt voor teamleider, les krijgt van Prof. Dr. Robert-Jan Simons. Een naam binnen onderwijsland, de man achter Het Nieuwe Leren al geeft hij aan die term niet meer te willen gebruiken, http://www.prima-online.nl/vo/robert-jan-simons-%E2%80%98ik-gebruik-de-term-nieuw-leren-liever-niet-meer%E2%80%99/

1 opmerking:

  1. Leuk om jouw weergave van ons gesprek terug te lezen!
    Zal ik je nog maar even een foto van mezelf sturen? Photoshop je jezelf erbij en heb je alsnog een passend plaatje. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen